x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Iul 2008   •   00:00

1 iulie 2008



RECORD. Cotaţia ţiţeiului a crescut ieri la un nou maxim istoric, ajungînd la 143,91 dolari pentru un baril, pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Iran privind programul nuclear al Teheranului şi a deprecierii dolarului american faţă de euro. Oficialii iranieni au precizat că în eventualitatea unui atac israelian, Iranul va bloca Strîmtoarea Hormuz, care separă statul islamic de Pensinsula Arabică. Prin aceasta se desfăşoară 40% din exporturile mondiale de petrol. (D.I.)


BERE.
Cea mai vîndută bere este cea la PET, ajungînd, în primele şase luni, la circa 50% din piaţă, faţă de 45% anul trecut. "Vînzările de bere în ambalaj PET au crescut în prima jumătate a acestui an, dar cu un ritm mai redus decît în anii trecuţi. Ponderea PET-ului în cadrul volumului vînzărilor de bere a ajuns la circa 50%. Totodată, berea la doză a crescut, în timp ce livrările de bere la sticlă şi butoi continuă să scadă", a declarat Shachar Shaine, preşedintele Asociaţiei "Berarii României". (E.S.)


AVAS.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a revocat ofertele de privatizare ale INAR Braşov, ITEC Brazi, ISCIR-CERT şi negocierile pentru vînzarea IPROCHIM. De asemenea, AVAS va modifica legislaţia referitoare la privatizarea institutelor de cercetare, la solicitarea Comisiei Europeane, care a atenţionat autorităţile române că va declanşa noi investigaţii dacă vor fi continuate procedurile de vînzare.

×
Subiecte în articol: economic