x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Iul 2008   •   00:00

10 iulie 2008



SANDERO. Dacia a primit peste 5.000 de comenzi pentru modelul Sandero în prima lună, conform lui Jacques Daniel, directorul comercial al Dacia Renault şi Nissan în România. "În semestrul al doilea ne aşteptăm să avem rezultate mai bune decât pe primul semestru, în principal datorită faptului că Sandero şi Logan restilizat sînt deja lansate şi îşi vor putea spune cuvântul în vânzări". Livrările Dacia cu crescut în primele şase luni cu 13,3%, la 127.276 de vehicule. Modelul Sandero a fost lansat la începutul lunii iunie în ţară şi la 20 iunie în celelalte state europene. (D.I.)

CURS. Leul şi-a continuat ascensiunea faţă de euro, ajungînd la 3,5434 unităţi pentru moneda unică europeană la cursul oficial al Băncii Naţionale a României, după ce ieri era de 3,5934. Faţă de joia trecută, cînd era cotată la 3,6365, moneda naţională a cîştigat 931 de lei vechi în faţa euro. Creşterea a survenit în urma plasamentelor efectuate de investitorii străini, atraşi de dobînzile ridicate. (D.I.)

CFR. Ministerul Economiei nu a dat curs cererii Ministerului Transporturilor privind stingerea datoriilor Companiei Naţionale de Căi Ferate – CFR SA către Electrica şi bugetul de stat prin conversia acestora în acţiuni sau prin alocarea unei sume de la fondul de rezervă. "Respingerea cererii de stingere a datoriilor CFR SA arată dezinteresul clasei politice faţă de redresarea financiară a sistemului feroviar", a spus Ştefan Roşeanu (foto), secretar general al Asociaţiei Industriei Feroviare (AIF). Datoriile CFR către furnizorii de energie se ridică la un miliard de lei.

EXPROPRIERI. Ministerul Transporturilor va acorda despăgubiri suplimentare de 3,57 milioane de lei pentru exproprierea a 37 de terenuri cu o suprafaţă totală de 8.354 de metri pătraţi. Terenurile expropriate vor fi utilizate pentru fluidizarea traficului pe DN1 şi pe partea de nord a centurii Capitalei, dar şi pentru extinderea la patru benzi a variantei de ocolirea a Bucureştiului între DN 1A şi DN 1. Totodată, MT va aloca 1,15 milioane de lei pentru exproprierea a 405 terenuri şi construcţii cu o suprafaţă totală de 27.636 mp pentru reabilitarea DN 2D Focşani-Ojdula între km 0 şi 118 + 873.

×
Subiecte în articol: economic