x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Iul 2008   •   00:00
Info

PLAN. Fed, Banca Centrală Americană va salva Fannie Mae şi Freddie Mac, două instituţii financiare care au fost printre cele mai lovite de criza imobiliară. Astfel, Fed va deschide o linie directă de credite pentru cele două companii, şi chiar va cumpăra o parte a acţiunilor dacă va fi necesar. Cele două garantează datorii de 5 miliarde de dolari, jumătate din ipotecile din SUA.



PLAN. Fed, Banca Centrală Americană va salva Fannie Mae şi Freddie Mac, două instituţii financiare care au fost printre cele mai lovite de criza imobiliară. Astfel, Fed va deschide o linie directă de credite pentru cele două companii, şi chiar va cumpăra o parte a acţiunilor dacă va fi necesar. Cele două garantează datorii de 5 miliarde de dolari, jumătate din ipotecile din SUA. Anunţul a crescut valoarea acţiunilor celor două societăţi cu 20% în medie. Este de aşteptat ca bursele occidentale să crească, iar barilul de ţiţei şi restul mărfurilor să scadă după realizarea acestui plan. (D. Ionaşcu)

LICITAŢIE. Consorţiului Louis Berger SAS şi Trapec SA a semnat cu Ministerul Transporturilor contractul de asistenţă tehnică privind supervizarea lucrărilor de îmbunătăţire a condiţiilor de navigaţie pe Dunăre, pe sectorul dintre Călăraşi şi Brăila.  Acest contract este cofinanţat de Comisia Europeană prin Facilitatea ex-ISPA şi de către Guvernul României prin bugetul de stat şi are o valoare totală de 2.149.190 Euro, fără TVA. Perioada totală de implementare este de 45 de luni de la data începerii primei activităţi. (E.S)

×
Subiecte în articol: economic