x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Iul 2008   •   00:00

17 iulie 2008:România s-a plasat, în primul semestru al anului, pe poziţia a 11-a la nivelul Uniunii Europene (UE) după avansul înmatriculărilor de maşini noi, de 4,5%, conform unui raport al Asociaţiei Europene pentru Industria Auto

PIAŢA AUTO. România s-a plasat, în primul semestru al anului, pe poziţia a 11-a la nivelul Uniunii Europene (UE) după avansul înmatriculărilor de maşini noi, de 4,5%, conform unui raport al Asociaţiei Europene pentru Industria Auto (ACEA). Piaţa auto din România a înregistrat un avans de 4,5%, al cincilea din Europa de Est, de la 143.396 vehicule înregistrate în ianuarie-iunie 2007 la 149.803 de unităţi în prima jumătate a acestui an. (D.R.)

 
AJUTOR DE STAT. Comisia Europeană a aprobat un regulament prin care a extins tipurile de ajutoare care pot fi acordate de statele membre fără notificarea prealabilă a CE. "Noul regulament va intra în vigoare în termen de 20 de zile de la publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei. Noile prevederi integrează cinci categorii de ajutoare: pentru mediu, pentru inovare, pentru cercetare şi dezvoltare în favoarea întreprinderilor mari, pentru întreprinderi nou-create de femeile de afaceri şi ajutoarele acordate sub forma capitalului de risc. (D.R.)

 
BILETE DE TRATAMENT. Salariaţii care lucrează în mediu radioactiv vor primi bilete de tratament gratuite, potrivit unei decizii adoptate ieri de Guvern. Biletele vor fi acordate de către Casa Naţională de Pensii cu încadrarea în numărul total de bilete de tratament aprobate cu această destinaţie în legile anuale ale bugetului asigurărilor sociale de stat. Numărul maxim de bilete gratuite de tratament balnear ce se vor acorda în 2008 este de 60.000. (Daniela Ivan)

 
CRIZA REASIGURĂTORILOR. Swiss Re, cea mai mare companie de reasigurări la nivel mondial, a anunţat miercuri că avea la începutul lunii iulie o expunere totală de 9,6 miliarde de dolari la companiile americane de credite ipotecare Fannie Mae şi Freddie Mac, transmite presa internaţională. Swiss Re avea, la începutul lunii iulie, o expunere de 5,2 miliarde de dolari la Freddie Mac şi de 4,4 miliarde de dolari la  Fannie Mae. Acţiunile reasigurătorului au scăzut cu circa 8%, atingînd  pentru scurt timp minimul  din ultimii cinci ani.

 
TENDINŢE. Consumatorii europeni din clasa de mijloc, care câştigă peste 50.000 de euro pe an, preferă să cumpere mărfuri ieftine pe internet decît să aloce sume importante cumpărăturilor în magazine de firmă sau vacanţelor de lux, potrivit MasterCard. Numărul consumatorilor din clasa de mijloc înregistrează una dintre cele mai mari creşteri, comparativ cu alte segmente ale populaţiei din Europa. Acest grup îşi foloseşte însă veniturile într-un mod cu totul diferit de stereotipurile opulenţei din anii trecuţi.

 

SIF MOLDOVA. Omul de afaceri gălăţean Cătălin Constantin Chelu este noul preşedinte şi director general al societăţii de investiţii financiare (SIF) Moldova, după demisia lui Sorin Mihail Turtoescu, care a invocat motive de sănătate.SIF Moldova deţinea la finele primului semestru un activ net de 1,55 miliarde de lei, în scădere cu 13,64% faţă de valoarea înregistrată anul trecut, de 1,795 miliarde de lei. Chelu deţine acţiuni la SIF 2 Moldova în valoare de circa 353.000 lei şi a ajuns să deţină, direct şi prin companiile pe care le controlează, circa 1% din capitalul SIF 1 Banat-Crişana, SIF 4 Muntenia şi SIF 5 Oltenia.
×
Subiecte în articol: economic