x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Iun 2006   •   00:00
BUGET. Veniturile colectate la bugetul general consolidat au crescut in primele cinci luni ale anului cu 20,1%, pana la 38,6 miliarde de lei. Incasarile cu cea mai semnificativa crestere au fost raportate la impozitul pe venit cu un total de 3,5 miliarde de lei, in urcare cu 35,5%. In cazul impozitului pe profit, avansul a fost de 10,8%, la 3,6 miliarde de lei. Sumele colectate din TVA au adus un plus la buget de 28,5%. Incasarile din acest impozit au totalizat 10,4 milioane de lei.

CONTRACT. Intrarom Romania a finalizat proiectul de modernizare a tehnicii de calcul si comunicatii pentru Ministerul Justitiei si Ministerul Public, derulata in baza unui contract in valoare de 19,6 milioane de euro semnat in luna ianuarie. Cele doua ministere au achizitionat echipamente de tehnica de calcul si de comunicatii necesare procesului de informatizare a sistemului judiciar si penitenciar. Prin acest proiect s-a realizat o infrastructura cu circa 1.000 de servere, 14.000 de statii de lucru fixe si mobile, 6.200 de imprimante si scanere, 1.200 de routere si switch-uri, software antivirus pentru echipamente.

PROFIT. Compania de distributie a energiei electrice Enel Electrica Dobrogea a incheiat anul 2005 cu un profit brut de 79,5 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 712 milioane de lei, potrivit lui Fluvio Conti (foto), director general al Enel. Compania a fost desemnata luni castigatoarea licitatiei pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni al Electrica Muntenia Sud. Pentru 67,5% din capitalul companiei de distributie, Enel va aloca 820 de milioane de euro. In urma preluarii Muntenia Sud, companie care are 1,1 milioane de clienti in Bucuresti si in Ilfov si Giurgiu, Enel va avea in Romania peste 2,5 milioane de consumatori.

EXTINDERE. Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a deschis la Iasi prima reprezentanta din afara Capitalei. "Am ales Iasiul pentru a incepe campania de deschidere de reprezentante tocmai pentru ca este in topul vanzarilor noastre", a declarat presedintele RBL, Ionut Costea. Pana la finele anului vor fi deschise reprezentante si in orasele Cluj-Napoca, Timisoara si Sibiu. RBL si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca de economisire-creditare pentru locuinte. Produsul oferit este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ.

×
Subiecte în articol: economic milioane