x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info economic

Info economic

06 Mar 2008   •   00:00

CASCO. Veniturile din prime subscrise pe segmentul asigurărilor auto au atins 4,13 miliarde de lei în 2007, în creştere cu 33,4% faţă de anul precedent, în timp ce ponderea în asigurările generale a urcat de la 67,4%, în 2006, la 72,1%, reiese din datele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Poliţele auto includ asigurările Casco şi asigurările de răspundere civilă a autovehiculelor (răspundere civilă auto obligatorie – RCA şi carte verde).

 

 

 

CARTELUL INSULINA. Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare de 83,7 milioane de lei (22,6 milioane de euro) producătorul Eli Lilly şi distribuitorii A&A Medical, Relad Pharma şi Mediplus Exim, pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa medicamentelor antidiabetice. Ministerul Sănătăţii a încălcat Legea concurenţei, deoarece în perioada 2004-2006 nu a organizat anual licitaţii pentru realizarea Programului Naţional pentru Diabet.

 

 

 

ERATĂ. În materialul cu titlul “Seminar ALDE – Criza financiară Internaţională”, publicat ieri sub semnătura lui Daniel Dăianu, cuvântul “precepte” a fost înlocuit din greşeală cu “percepte”. Reluăm în formă corectă: “Fiindcă este de neacceptat să se renunţe, aşa cum s-a observat la unii conducători de bănci, la precepte fundamentale ale activităţii bancare (care trebuie să se caracterizeze prin prudenţă, aş zice structurală) în favoarea operaţiunilor speculative (ce includ şi proprietary trading)”.

×
Subiecte în articol: economic