x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info economic

Info economic

07 Mar 2008   •   00:00

AUTOSTRĂZI. Guvernul va plăti 76,29 milioane de lei, pentru exproprierea a 1.312 terenuri aflate pe amplasamentul viitoarei autostrăzi Braşov – Cluj – Borş, potrivit unui proiect al Ministerului Transporturilor. Banii vor fi plătiţi din bugetul pe 2008 al Ministerului Transporturilor. Pentru lărgirea centurii Capitalei mai sunt propuse pentru expropieri 67 de terenuri pentru care se alocă 10,7 milioane lei. Pentru Autostrada Bucureşti – Braşov sunt prevăzute 574 de expropieri, iar bugetul pentru acestea este de 12,4 milioane lei.

 

 

AUTO. Mitsubishi este interesat de deschiderea unei fabrici de producţie de autovehicule în România. Reprezentanţii companiei japoneze s-au întâlnit ieri cu premierul Călin Popescu Tăriceanu pe această temă. Compania a raportat pierderi în ultimii patru ani şi intenţionează să reducă nivelul costurilor, să-şi îmbunătăţească eficienţa şi să-şi majoreze vânzările în zonele aflate în curs de dezvoltare.

 

 

REDISTRIBUIRE. Banii alocaţi regiunilor de dezvoltare ale României vor fi redistribuiţi la începutul anului viitor în urma unor analize economice şi demografice, care vor fi gata până în iunie. Potrivit lui Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor reprezentanţii regiunilor trebuie să se grăbească să depună proiecte prin Programul Operaţional Regional pentru a primi banii mai repede.

 

 

RECORD. Barilul de petrol a atins joi un nou maxim istoric, de 105,96 dolari pe baril, în urma deciziei Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol de menţinere a producţiei la nivelul actual şi pe fondul scăderii stocurilor din Statelor Unite. De asemenea, faptul că dolarul american a atins şi el minime istorice faţă de euro a contribuit la reorientarea investitorilor.

 

 

STUDIU. Cele mai multe femei din zona rurală au venituri lunare sub 500 de lei, cu excepţia regiunii de vest a ţării, unde media veniturilor lunare variază între 500 şi 1.000 de lei, arată o analiză derulată în primele două luni ale anului de Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES). Femeile din mediul rural lucrează mai mult în administraţie, sănătate, agricultură, asistenţă socială sau învăţământ, dar au şi cele mai multe responsabilităţi domestice. Chiar dacă participă în număr mare la vot, femeile din mediul rural nu se implică în luarea deciziilor în comunitate. (CP)

 

 

POD. Consiliul Judeţean Brăila va organiza o licitaţie pentru construirea şi operarea unui pod peste Dunăre. Contractul este estimat la 310 milioane euro, iar lucrările de execuţie sunt estimate 48 de luni de la semnarea contractului. Podul va fi concesionat firmei constructoare pentru 30 de ani.

×
Subiecte în articol: economic