x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Isărescu: Tinerii au nevoie de modele

Isărescu: Tinerii au nevoie de modele

de Daniela Ivan    |    05 Sep 2011   •   16:57

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune ca trebuie oferite modele serioase tinerilor, dand exemplu o brosura facuta de Banca Central Europeana despre falsurile in materie de bancnote care, desi pare inspirata din povestile cu pionerul sovietic si militianul anilor '50, e utila in educarea tinerilor.

"Anul trecut am gazduit expozitia euro, nu era a noastra, era a Bancii Central Europene, noi doar am gazduit-o. Proiectul s-a adresat publicului larg si am vazut, din partea celei care intr-un fel ne este sora cea mare, Banca Central Europeana, pana unde poate sa mearga un asemenea proiect educational", a spus Isarescu. Acesta a adaugat ca "pentru cei din generatia mea probabil ca suna ca povestile alea cu pionerul sovietic, dar vedeti se mai repeta istoria".

Seful BNR a povestit ca brosura Bancii Central Europene era cu " baiatul bun, baiatul rau, fata - prietena baiatului bun si cum il descopera pe cel rau care se ocupa cu spalatul de bani, cu bani falsi. O poveste, as putea spune usuratica, dar ea era dedicata unui public tinta, tineretul, care trebuie sa fie educat". Seful BNR a mai spus ca tinerii din Romania au nevoie de adevarate modele, nu de samsari de fotbalisti sau de cei promovati in prezent de televiziuni.

×