x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Jocurile de noroc online sunt legale în SUA

Jocurile de noroc online sunt legale în SUA

26 Dec 2011   •   14:00

Administratia Obama a renuntat la opozitia fata de jocurile de noroc online, iar legalizarea acestora ar putea aduce statelor federale venituri fiscale de ordinul miliardelor de dolari, transmite Reuters.

Departamentul de Justitie a facut publica o decizie datata in septembrie prin care elimina incriminarea civila si penala a operatorilor site-urilor de poker si alte jocuri de noroc.

Pana in prezent toate jocurile de noroc online, indiferent de forma, erau considerate ilegale in SUA, in baza unei legi din 1961 care interzicea pariurile prin intermediul telecomunicatiilor care depaseau granitele statelor federale sau cele internationale.

Noua interpretare data de Departamentul de Justitie acestei legi este aplicarea doar in cazul pariurilor sportive si nu in cazul utilizarii Internetului pentru vanzarea de bilete de loterie adultilor.

"Departamentul de Justitie a dat comunitatii jocurilor de noroc online un mare, mare cadou", a declarat Nelson Rose, expert in legislatia jocurilor de noroc la Whittier Law School.

Multe dintre cele 50 de state americane ar putea fi interesate de infiintarea de loterii online pentru a creste veniturile fiscale si a compensa impactul masurilor de reducere a deficitului bugetului federal.

Industria mondiala a jocurilor de noroc online a crescut anul trecut cu 12%, la 30 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu al firmei de consultanta Global Betting and Gaming Consultancy, cu sediul in Isle of Man, unde aceste activitati sunt legale.

Procuratura federala din SUA a pus in aprilie sub acuzare trei dintre cele mai mari companii de poker pe Internet, Full Tilt Poker, Absolute Poker si PokerStars, pentru frauda si spalare de bani, dar si pentru incalcarea unei alte legi federale, din 2006, referitoare la jocurile de noroc online ilegale.


×