x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie JOCURILE OLIMPICE 2012 / Păreri de rău la Londra

JOCURILE OLIMPICE 2012 / Păreri de rău la Londra

de Florina Zainescu    |    17 Noi 2008   •   00:00

Britanicii, în frunte cu guvernul, spun că victoria Londrei în bătălia pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2012 pare o afacere tot mai proastă în contextul crizei economice.



"Dacă am fi ştiut atunci ceea ce ştim acum, am mai fi candidat?", a întrebat recent Tessa Jowell, ministrul responsabil de Jocurile Olimpice. În micul orăşel Keynsham a avut loc o manifestaţie a cofetarilor de la Cadbury. Aceştia au protestat faţă de semnarea de către directorul manufacturierului a unui acord de sponsorizare a JO Londra 2012 cu circa 25 mi­lioane de euro, în timp ce fabrica lor de 500 de persoane
trebuie să fie mutată în Polonia.

SAT OLIMPIC MAI MIC

Londra 2012 îşi revizuieşte în jos ambiţiile. Satul olimpic a trecut de la 4.200 la 2.700 de apartamente. Un parlamentar, Graham Stringer, a cerut revenirea la bugetul iniţial, iar ciclismul pe pistă să se desfăşoare la Manchester.

Şi în timp ce finanţarea privată a Jocurilor a susţinut candidatura, dificultăţile de a ridica fondurile (la ora actuală lipsesc 500 de milioane de lire sterline) ar putea antrena naţionalizarea. Şapte sponsori oficiali au fost găsiţi deja, dar mai lipsesc circa 250 de milioane de lire sterline de contracte într-un context dificil. Luna trecută, patronul British Airways, Martin Broughton, a recunoscut că firma sa nu ar fi semnat acelaşi contract cu Londra 2012 dacă ar fi ştiut că vine criza.

×
Subiecte în articol: economic