x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Jocurile-s facute - MGM Mirage, stapanul cazinourilor

Jocurile-s facute - MGM Mirage, stapanul cazinourilor

19 Iun 2004   •   00:00

Grupul american MGM Mirage va deveni cel mai mare operator de cazinouri din lume, dupa ce a reusit sa puna mana pe rivalul sau Mandalay Resort, contra sumei de 7,9 miliarde de dolari. Potrivit AFP, aceasta este cea mai mare achizitie realizata vreodata in acest sector cu totul aparte.

MARINA CONSTANTINOIU

NEGOCIERI. Acordul a fost incheiat dupa lungi negocieri intre cele doua grupuri, dar MGM Mirage, care apartine legendarului miliardar Kirk Kerkorian, nu va intra in posesia ruletelor, restaurantelor de lux si a altor camere de hotel, pe langa cele din dotare, decat dupa ce va primi acceptul autoritatilor.

OFERTA. MGM a oferit pentru cumpararea concurentului sau un pret de 71 dolari/actiune in numerar, reprezentand, in total, 4,8 miliarde de dolari, plus preluarea unor datorii de 2,5 miliarde de dolari si a unor obligatiuni convertibile de 600 milioane de dolari. Initial, MGM a propus 68 dolari/actiune, oferta respinsa de Mandalay, care a indicat ca MGM doreste o clauza de iesire din contract, in termen de 15 luni, contra unui comision de 100 milioane de dolari, in situatia in care autoritatile de reglementare blocheaza preluarea. MGM a renuntat la conditia respectiva si a majorat pretul.

"TATUCUL". MGM Mirage opereaza unele dintre cele mai mari si mai luxoase cazinouri din Las Vegas, printre care se numara The Bellagio, MGM Grand si New York. Mandalay Resort Group, care s-a axat in ultimele proiecte de investitii asupra divertismentului si a industriei luxului, detine hotelurile Mandalay Bay si Luxor. Preluarea va propulsa MGM pe primul loc in lumea jocurilor de noroc si pe o pozitie dominanta in Las Vegas, unde va detine o treime din cazinourile aflate pe celebrul bulevard Sunset Strip si aproximativ jumatate din camerele de hotel de acolo.

×
Subiecte în articol: economic