x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lichidarea Colorom, amanata

Lichidarea Colorom, amanata

15 Sep 2004   •   00:00

Licitatia pentru vanzarea activelor societatii comerciale Colorom Codlea, programata pentru vinerea trecuta, a fost amanata pana dupa 20 septembrie, data la care este programata Adunarea Generala a Actionarilor SIF Transilvania, cea care are pe ordinea de zi revocarea hotararii privind dizolvarea si lichidarea voluntara a societatii.

CATALIN BUDESCU

"Am primit joi, 9 septembrie, de la Expert SA, lichidatorul societatii, o adresa oficiala prin care suntem instiintati ca licitatia a fost amanata pana dupa desfasurarea sedintei AGA. Vom astepta sedinta si vom vedea daca uzina va renaste sau nu", a declarat Ioan Rosu, liderul de sindicat din uzina. De mentionat ca atat conducerea combinatului, cat si prefectul Otilian Neagoe, dar si sindicalistii au facut nenumarate adrese la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru a obtine suspendarea lichidarii voluntare, dar AVAS nu s-a pronuntat inca asupra solicitarilor.

MADE BY APAPS. Probleme au aparut la Colorom Codlea o data cu alegerea de catre fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), pe vremea lui Ovidiu Musetescu (foto), a investitorului "strategic" pentru privatizarea societatii in postura turcului Fatih Kesser, cel care s-a prezentat ca investitor american si a reusit apoi sa falimenteze combinatul chimic. Dupa aceasta privatizare nereusita a combinatului din anul 2002 si revenirea acestuia in custodia AVAS, la care s-a adaugat inceperea lichidarii voluntare in mai 2004, in combinat mai lucreaza acum 47 de salariati. Din acestia, 42 dintre ei urmeaza sa plece de la 15 septembrie cu salarii compensatorii. La Colorom Codlea mai raman astfel doar cinci angajati din cei 300 cati erau la inceputul anului.

PROMISIUNE FATA DE UE

Unul dintre angajamentele asumate de Guvern in negocierile cu UE a fost "toleranta zero fata de societatile care acumuleaza arierate". Ministrul Vasile Puscas a anuntat ca din momentul finalizarii negocierilor nu mai trebuie sa se inregistreze arierate, iar firmele care nu pot sa-si achite datoriile vor intra in procedura de faliment. De asemenea, viceguvernatorul BNR, Mihai Bogza, a explicat ca eliminarea intreprinderilor cu arierate va da posibilitatea bancilor sa reduca marjele de risc, iar acestea vor diminua dobanzile. Potrivit sursei citate, intrarea in faliment a unui numar ridicat de societati nu se va resimti negativ in portofoliul de credite al bancilor, intrucat institutiile de credit nu mai finanteaza de mult aceste intreprinderi.

×
Subiecte în articol: economic