x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitaţia pentru banda a treia s-a suspendat

Licitaţia pentru banda a treia s-a suspendat

de Florina Zainescu    |    28 Aug 2009   •   00:00

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a suspendat licitaţia pentru lărgirea la trei benzi a celui de-al doilea tronson al Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, din motive tehnice şi legislative.



Lucrările de lărgire ar trebui să se desfăşoare pe tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti, unde consorţiul Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct '98/Com-Axa pune în artă soluţia cu două benzi pe sens.

"Nu s-a gândit toată lumea la toate problemele de ordin legislativ şi tehnic. De exemplu acolo era o problemă de acces la autostradă - dacă ar fi câştigat alţii, ăştia vechi (constructorii care lucrează la primele două benzi - n.r.) nu i-ar fi lăsat să folosească drumurile de acces, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit să sară peste autostradă ca să ajungă la aliniamentul unde trebuie să lucreze, lucru imposibil", a motivat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, decizia de amânare a licitaţiei.

Berceanu a adăugat că a solicitat un punct de vedere asupra licitaţiei Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

În luna iulie, Compania de Drumuri a anunţat că şapte firme şi consorţii, din România, Spania şi Portugalia, au depus oferte pentru lărgirea la trei benzi a tronsonului de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti, valoarea estimativă a lucrărilor fiind de 196,85 milioane lei, fără TVA.

×
Subiecte în articol: economic