x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitaţie - Bani pentru reconstrucţia de poduri

Licitaţie - Bani pentru reconstrucţia de poduri

12 Iul 2008   •   00:00

Ministerul Transporturilor (MT) va plăti 1,78 milioane de euro pentru servicii de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor de reconstrucţie a două poduri de cale ferată din judeţele Vrancea şi Alba afectate de inundaţiile din 2005. Unul dintre poduri se află pe tronsonul Focş



Ministerul Transporturilor (MT) va plăti 1,78 milioane de euro pentru servicii de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor de reconstrucţie a două poduri de cale ferată din judeţele Vrancea şi Alba afectate de inundaţiile din 2005. Unul dintre poduri se află pe tronsonul Focşani ­ Putna Seaca la kilometrul 209+154, iar celălalt pe tronsonul Teiuş-Arad la kilometrul 442+212, potrivit unui anunţ al MT.

Asistenţa tehnică include servicii de arhitectură, de inginerie specializată şi integrată, de proiectare urbanistică şi peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, precum şi servicii de testări şi analize tehnice. Contractul se va desfăşura pe o perioadă de 38 de luni şi va fi finanţat din fonduri comunitare prin facilitatea ISPA. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 1 septembrie. Oferta cîştigătoare va fi aleasă în funcţie de proiectul tehnic în proporţie de 80%, în timp ce propunerea financiară are o pondere de 20%.

CONDIŢII. Firmele interesate trebuie să îndeplinească unele condiţii impuse de autorităţi. Garanţia de participare la licitaţia deschisă a fost fixată la suma de 30.000 de euro. Investitorii interesaţi trebuie să fi finalizat în ultimii cinci ani minimum două proiecte de supervizare de lucrări de construcţie sau reabilitare de cale ferată electrificată şi minimum un proiect de supervizare de lucrări de construcţii de conducte, de linii de comunicaţie şi electrice, de autostrăzi, de şosele, de aerodromuri şi de căi ferate, lucrări de nivelare cu o valoare a lucrărilor supervizate de minimum 10 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic