x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lloyds are nevoie de 23 de miliarde de lire pentru a scapa de lesa statului

Lloyds are nevoie de 23 de miliarde de lire pentru a scapa de lesa statului

26 Oct 2009   •   00:00

Banca britanică Lloyds TSD îşi va majora a capitalul cu 23 miliarde lire sterline de la acţionari, şi stat şi printr-o emisiune de obligaţiuni într-una din cele mai mari scheme de acest tip din istoria Marii Britanii, potrivit The Times.

Banca vrea să atragă de la acţionari 12 miliarde de lire sterline printr-o emisiune de drepturi de preempţiune, 5 miliarde de lire de la stat şi 11 miliarde de lire prin vânzarea de obligaţiuni noi. Majorarea de capital va fi intermediată de UBS, Merrill Lynch, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan şi HSBC.

Detaliile vor fi anunţate de ministrul de Finanţe în următoarele zile. Statul deţine 43% din grupul bancar. Fondurile strânse vor permite instituţiei de credit să se retragă din schema costisitoare a guvernului de curăţare a activelor toxice din sistemul bancar.
Mai exact, banca a plasat guvernului pentru administrare credite neperformante de 260 de miliarde de lire sterline. În schimb, autorităţile îşi vor majora participaţia deţinută la bancă de la 43% la 60%, situaţie pe care directorii băncii vor să o evite.
Situaţia financiară a Lloyds s-a deteriorat dupa preluarea, intermediată de Guvernul britanic, a unei alte bănci, HBOS.

×