x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce caută angajatorii în primul trimestru din 2024

Ce caută angajatorii în primul trimestru din 2024

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2023   •   22:50
Ce caută angajatorii în primul trimestru din 2024
Sursa foto: shutterstock

Recrutarea în primul trimestru din 2024: O parte dintre angajatorii români încă plănuiesc să recruteze, dar într-un ritm mai lent, cu mai multă prudenţă. Companiile din IT şi energie se aşteaptă la scăderi în recrutare, anunță Ziarul Financiar.

Companiile de pe piaţa locală spun că vor continua să recruteze în primul trimestru al anului 2024, dar într-un ritm mai lent şi analizând cu prudenţă contextul din piaţă.

Aşadar, 35% dintre angajatori prognozează o creştere a numărului total de angajări în T1 din 2024, 24% prevăd o scădere şi 39% nu aşteaptă nicio modificare, potrivit studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă derulat pe un eşantion de 525 angajatori români, parte dintr-un panel de 40.077 de angajatori din 41 de ţări şi teritorii.

„Impactul factorilor externi precum inflaţia şi conflictele globale asupra pieţei locale a forţei de muncă de anul trecut pare să continue în primul trimestru al anului 2024. Multe companii adoptă o abordare prudentă în ceea ce priveşte angajarea, în timp ce îşi gestionează profitul. În timp ce companiile încă angajează, există mai puţină urgenţă pentru a ocupa posturile vacante, deoarece companiile exercită mai multă diligenţă în evaluarea candidaţilor. Cu toate astea, rezultatele sondajului pentru România din trimestrul I 2024 arată o previziune pozitivă a intenţiilor de angajare”, spune Miguel Trindade, country manager, ManpowerGroup România.

Studiul Manpower măsoară perspectiva netă de angajare, care se obţine făcând diferenţa dintre procentul de angajatori care prognozează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor în trimestrul următor. Pentru România, studiul citat arată că, după ajustarea datelor pentru eliminarea variaţiilor sezoniere, perspectiva netă de angajare din România se situează la plus 15%.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: locuri de munca angajatori 2024