x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lucian Bode anunță data de finalizare a Centurii Capitalei

Lucian Bode anunță data de finalizare a Centurii Capitalei

26 Oct 2020   •   11:11
Lucian Bode anunță data de finalizare a Centurii Capitalei
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, este de părere că Centura Bucureștiului va fi inaugurată până în 2023.

"Inelul de Centură al Capitalei are 102 km, cu cele două sectoare. Sectorul de sud, cu trei tronsoane, are 52 km.

În această perioadă, tronsonul I are termen de predare a proiectului tehnic şi vom emite termenul de începere a lucrărilor până la sfârşitul anului.

La tronsonul II am început lucrările pe o secţiune şi vom da ordine de începere şi pe diferenţa de 14 km.

Din păcate, pe tronsonul III antreprenorul nu a predat proiectul la timp, i-am aplicat o penalitate şi sperăm să se trezească. Sper să avem toate cele trei tronsoane în lucru până la sfârşitul acestui an", a spus acesta.

Lucrările sunt blocate din cauza faptului că trebuie rezolvate contestațiile. 

"În ceea ce priveşte Sectorul de nord, cu cei 50 de km, avem un tronson pentru care am semnat contractul de proiectare şi execuţie şi trei tronsoane licitate, dar care se află în perioada de contestaţii, din păcate. Noi ne-am propus ca, până în 2023, Inelul de Centură al Bucureştiului să fie finalizat ca parte componentă a Coridorului principal pan-european Constanţa - Bucureşti - Piteşti - Sibiu - Nădlac", a explicat ministrul.

Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnotrade a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Autostrăzii de Centură Bucureşti, în lungime de 19 km.
Contractul "Proiectare şi Execuţie Autostrada de Centura Bucureşti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 2: km 20+000-km 39+000", se ridică la 831.920.653,34 lei (fără TVA), va avea o durată de 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuţia lucrărilor. Garanția lucrărilor este de 10 ani.

Lotul 4 al Centurii de Nord are o valoare de 312,633 milioane de lei, fără TVA, din fonduri europene nerambursabile.

Lucrările la primul tronson din lotul Vidra - Bragadiru din Centura de Sud a Bucureştiului au început în august 2020. Costul lucrărilor este de 59,95 milioane lei (fără TVA). Termenul de finalizare este de 30 de luni, de la data începerii lucrărilor. 

Centura Capitalei face parte din Coridorul Pan-European numărul IV, care traversează România de la Vest la Est, pe direcţia Nădlac - Arad - Timişoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa. 

×
Subiecte în articol: centura bucuresti lucian bode