x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mâncare umedă conservată în dieta câinelui tău

Mâncare umedă conservată în dieta câinelui tău

20 Noi 2023   •   15:24
Mâncare umedă conservată în dieta câinelui tău

Mâncarea umedă conservată în dieta câinelui tău este o alegere bună atunci când optezi pentru o hrană comercială, dar nu vrei să oferi crochete.

Cu toate acestea, mulți dintre voi vă veți întreba: nu ar fi mai bine să oferiți întotdeauna un produs complet și echilibrat, precum crochetele, în locul la conserve caini?

Acest lucru este parțial adevărat și de aceea se recomandă crochetele cel puțin în primele 6-8 luni de viață ale puiului, dar hrana umedă este biologic mai potrivită decât croșetele. Este bogat în apă, ca și carnea, și vă permite să oferiți o masă care să vă satisfacă câinele din punct de vedere al consistenței și al gustului. Deci, undă verde pentru câinii adulți și în vârstă, mai ales dacă urmați sugestia mea de a-l suplimenta de 2-3 ori pe săptămână cu un supliment de vitamine și minerale.

Alegerea hranei umede pentru câinele tău necesită doar puțină atenție și pentru a-ți face această alegere mai ușoară, la finalul articolului îți voi împărtăși cele mai bune 5 mărci pentru mine.

Conserve de mâncare umedă în dieta câinelui tău: de ce sugerez această schimbare

Alegerea unui tip de alimentatie, industriala sau de casa, se bazeaza pe niste alegeri dictate de stilul de viata si pe sfaturile expertilor, medicilor veterinari si nutritionistilor. Mulți optează pentru o hrană uscată comercială, kibble, pentru că este „completă și echilibrată”. Această ultimă expresie înseamnă că la materiile prime, carnea, cerealele, legumele etc. s-au adăugat toate vitaminele și mineralele necesare câinelui pentru a-și menține organismul fără dezechilibre. Cu toate acestea, dacă întrebați medicul veterinar de încredere care vă sugerează un aliment uscat dacă puteți da aceeași dietă, dar în formă umedă conservată, majoritatea vor răspunde pozitiv. Doar unii vor obiecta că alimentele umede conservate au o integrare limitată a principalelor vitamine și a câtorva minerale. Totuși pe lângă hrană, discutați întotdeauna cu medicul veterinar si despre parazitare caini.

Cu toate acestea, atât hrana uscată, cât și hrana umedă pot oferi o nutriție adecvată câinelui tău. Alimentele umede conservate conțin mai multă umiditate, adică apă, decât în ​​alimentele simple, de exemplu carnea. Aspectul său moale și plăcut de mestecat, mirosul și gustul gustos atrag în general toți câinii. Poate fi o alegere bună pentru câinii care sunt apatici sau care refuză hrana uscată și pentru câinii care beau puțin.

Citiți eticheta de pe alimentele umede conservate

Citind eticheta hranei umede pe care ai vrea sa o oferi, porneste de la lista de ingrediente si cauta carnea sau pestele ca prim ingredient. Acestea trebuie să fie indicate clar cu denumirea speciei, de exemplu carne de vită sau pui. Ca să înțelegeți mai bine vă voi da două exemple, ambele sunt de bună calitate.

Primul exemplu: un produs umed al cărui nume reclamă prezența cărnii a patru păsări și legume organice. În lista de ingrediente, în general pe spatele cutiei, puteți verifica atât procentul de carne proaspătă, cât și cele patru specii de păsări. In acest caz eticheta indica: 60% carne proaspata din care 15% gasca, 15% rata, 15% pui, 15% curcan, cartofi bio, morcovi bio, dovleac bio, spanac bio. Acest lucru vă permite să constatați veridicitatea a ceea ce este promis în nume.

Al doilea exemplu: un produs umed care folosește un nume care amintește de prezența peștilor prinși în ocean. Tot in acest caz veti verifica continutul de pe eticheta, lista de ingrediente indica somon, bulion de peste, apa pentru procesare, curcan, ficat de curcan, oua uscate, amidon de cartofi, faina de mazare, cartofi, mazare etc.

×