x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Marea Britanie: Consiliere financiară de la biserică

Marea Britanie: Consiliere financiară de la biserică

de Florina Zainescu    |    14 Apr 2009   •   00:00

Loviţi grav de criza economică, tot mai mulţi britanici cer ajutorul centrelor religioase pentru consiliere financiară şi juridică. Receptive la problemele enoriaşilor, acestea oferă nu numai sfaturi, ci şi sprijin practic.



Consilieri în domeniul datoriilor, printre care organizaţia Christians Against Poverty (Creştini împotriva Sărăciei), s-au întâlnit luna trecută cu preoţi ai Bisericii Anglicane, pentru a pune bazele unui sistem de ajutorare a cetăţenilor care nu-şi pot plăti datoriile.

"Am fost alarmaţi de numărul de acţiuni în justiţie", a declarat Jack Maple, preot al Diocezei Londrei, citat de Financial Times. În plus, organizaţiile creştine de caritate oferă enoriaşilor, pe lângă sfaturi, sprijin practic precum negocieri cu creditorii. Şi Biserica Angliei, şi sinagogile au răspuns vremurilor dificile, lansând noi proiecte pentru a-i ajuta pe membrii comunităţii care au probleme.

Unul dintre aceste programe constă în acordarea de sfaturi gratuite membrilor comunităţii evreieşti de către o reţea de experţi în credite, printre care avocaţi şi specialişti în resurse umane. La unul dintre cele mai mari centre culturale islamice din Marea Britanie, Regent's Park Mosque, cererea pentru consultanţă juridică gratuită s-a triplat de la începerea crizei economice.

×
Subiecte în articol: economic