x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Marian Sârbu: Cine păstrează angajaţii, ar putea beneficia de reduceri ale contribuţiilor

Marian Sârbu: Cine păstrează angajaţii, ar putea beneficia de reduceri ale contribuţiilor

10 Iun 2009   •   00:00

Companiile care şi-au păstrat numărul de salariaţi sau chiar au reuşit să mai angajeze personal în această perioadă, în care economia naţională a fost grav afectată de criza economică, ar putea beneficia de reduceri la plata contribuţiilor sociale pe anul 2010, a anunţat ministrul Muncii, Marian Sârbu.



Totuşi, pentru a face aceste reduceri, România ar avea nevoie de un împrumut pe termen lung de 10-15 miliarde de euro, care este esenţial, scrie antena3.ro.

Cele aproape 15 miliarde de euro ar fi necesare pentru ca fondul de pensii să nu fie afectat în urma reducerii contribuţiilor la asigurări sociale pentru unii angajatori. Ministrul a adăugat că nu s-au înregistrat întârzieri în plata a sigurărilor.

În altă ordine de idei, prezent la o emisiune tv, ministrul arăta că cea mai optimistă prognoză pentru şomaj este de 7%, iar cea mai pesimistă de maximum 8%.

Sârbu a mai anunţat că salariul maxim în Romania va fi de 9.000 de lei, după adoptarea legii salarizarii unice.

"Raportul cel mai mic salariu - cel mai mare salariu este de 1 la 15. Salariul maxim, în România, după aprobarea acestei legi, va fi de 9.000 de lei. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2010", a declarat Sarbu.  (V.A)

×
Subiecte în articol: economic