x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Măsura crizei care va veni: comenzile industriale au scăzut în octombrie cu 17,8%, afacerile cu 5,5%

Măsura crizei care va veni: comenzile industriale au scăzut în octombrie cu 17,8%, afacerile cu 5,5%

de Daniel Ionaşcu    |    07 Dec 2011   •   09:49
Măsura crizei care va veni: comenzile industriale au scăzut în octombrie cu 17,8%, afacerile cu 5,5%

Comenzile noi din industrie s-au redus cu 17,8% in octobmbrie comparativ cu septembrie iar cifra de afaceri sector s-a redus cu 5,5% fata de luna precedenta, potrivit datelor raportate de Institutul National de Statistica.

Comparativ cu octombrie 2010, cifra de afaceri din industrie e mai mare cu cu 14,7%, iar comenzile noi din industrie au avansat cu 1,1%.

In primele zece luni, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 17,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar comenzile noi din industrie s-au majorat cu 15,5%.

Cel mai mult au scazut industria prelucratoare (-5,9%), energie (-7,8%), industria bunurilor intermediare (-6,2%), industria bunurilor de capital (-5,6%), industria bunurilor de uz curent (-4%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-2,6%).

Din cauza secetei care a afectat productia Hidroelectrica, industria extractiva a crescut cu 4,8%, termocentralele pe lignit din Oltenia trebuind sa compenseze scaderea cu 50% a productiei hidro.

Comenzile din industrie au scazut din cauza declinului inregistrat la toate grupele industriale: industria bunurilor intermediare (-24,2%), industria bunurilor de capital (-15,3%), industria bunurilor de uz curent (-9,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-2,2%).

×