x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mediu - Lobby pentru taxa auto

Mediu - Lobby pentru taxa auto

de Elena Stan    |    21 Apr 2007   •   00:00
Mediu - Lobby pentru taxa auto

Taxa de primă înmatriculare este benefică, întrucât are la bază protecţia mediului şi împiedică transformarea României într-un "coş de gunoi al Europei", a declarat Ivan Hodac, secretarul general al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

"Cred că poziţia Comisiei Europene nu este acceptabilă în privinţa condamnării unei ţări care propune o taxă bazată pe protecţia mediului. Dacă UE vrea să acorde o atenţie deosebită protejării mediului, atunci trebuie să accepte şi ţări care impun taxe pe acest criteriu", a afirmat Hodac. România trebuie să-şi bazeze documentaţia transmisă CE pe aspectele privind protecţia mediului, astfel încât să demonstreze autorităţilor de la Bruxelles că nu este vorba despre o taxă de natură fiscală, a spus Hodac.

LA GUVERN . Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit ieri cu Ivan Hodac pentru o discuţie privind potenţialul de dezvoltare al României în domeniul industriei automobilelor. Tăriceanu a precizat că, în prezent, Guvernul lucrează pentru a găsi "o soluţie pragmatică", care să permită României să îşi apere interesele şi, în acelaşi timp, să respecte regulile europene.

×
Subiecte în articol: economic