x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Menținerea igienei în fabricarea băuturilor alcoolice

Menținerea igienei în fabricarea băuturilor alcoolice

21 Dec 2023   •   15:58
Menținerea igienei în fabricarea băuturilor alcoolice

Consumate cu precădere în baruri, cluburi și restaurante, băuturile alcoolice sunt pe mesele aproape tuturor consumatorilor casnici în timpul sărbătorilor și la evenimente deosebite. Consumate cu moderație, licorile bahice au darul de a aduce buna dispoziție și pot avea proprietăți digestive. Calitatea acestora este asigurată de menținerea unor standarde stricte de igienă în procesul de producție. Tehnologia UV de sterilizare vine în ajutorul agenților economici din acest sector. Fără substanțe chimice, cu cheltuieli reduse și minimum de efort, se pot obține rezultate remarcabile în dezinfecția apei, a siropului de zahăr, a aerului și suprafețelor din fabricile în care se produc și îmbuteliază băuturi alcoolice.

Utilizarea sistemelor UV pentru asigurarea calității în fabricarea băuturilor alcoolice

 

Fermentația alcoolică, acțiunea drojdiilor, procesele de încălzire și răcire, condensul și umiditatea din aer, precum și sistemele de ventilație impropriu întreținute pot contribui la dezvoltarea și înmulțirea microorganismelor periculoase. Tehnologia UV se poate utiliza în diferite etape ale procesului de producție pentru dezinfectarea apei de proces, pentru controlul riguros al ingredientelor folosite, pentru bazinele de stocare, pentru benzile de transport și îmbuteliere, precum și pentru dezinfecția ambalajelor.

Totodată, purificarea aerului cu ajutorul unor dispozitive cu lămpi UV pentru dezinfecție reduce riscul contaminării cu germeni a băuturilor alcoolice, asigură un spațiu de lucru curat și igienizat prin diminuarea încărcăturii microbiene, scade numărul de îmbolnăviri în rândul personalului, crește durata de viață a produselor la raft și contribuie la siguranța consumatorilor.

Dezinfectarea apei și a spațiilor de producție: O necesitate în industria băuturilor alcoolice

 

Apa în fabricile de producție a băuturilor alcoolice este utilizată deopotrivă ca ingredient, dar și în procesele de fierbere și răcire din diferite etape de lucru și în ciclurile de spălare și igienizare CIP/SIP. O apă curată, fără germeni periculoși, înlătură pericolul contaminării produselor finite și reduce numărul necesar de cicluri CIP/SIP, deci și costurile de fabricație.

Proprietățile luminii ultraviolete de joasă frecvență sunt binecunoscute. Produsă de lămpi UV bactericide, radiația UVC distruge în proporție de 99,99 % dintre germenii cunoscuți, destructurându-le ADN-ul și făcându-i incapabili de a se reproduce și de a cauza îmbolnăviri.

Prezența sistemelor UV de dezinfecție în spațiile de producție este o necesitate. Sterilizarea apei, aerului și suprafețelor cu dispozitive UV inteligente controlează respectarea normelor stricte de igienă și calitate a băuturilor alcoolice. Fără substanțe chimice, cu o tehnologie prietenoasă cu mediul și eforturi minime din partea personalului, ingredientele și produsele finite își mențin calitățile organoleptice și sunt sigure pentru consum.

Soluțiile SPECTRA PROFESSIONAL UV SOLUTIONS: Sistemele UV pentru un mediu de producție pur și sigur în fabricarea băuturilor alcoolice

 

Pentru dezinfecția apei în fabricile de băuturi alcoolice, specialiștii Spectra Professional UV Solutions recomandă sterilizatorul UV PureLine D AF, produs de Nuvonic. Dispozitivele de sterilizare UV din această gamă se integrează ușor în instalațiile existente, datorită versatilității lor și posibilităților multiple de personalizare în funcție de spațiile în care se montează și de debitul apei. PureLine D AF poate dezinfecta până la 130 m3/h.

Sterilizatoarele UV PureLine D AF de la Nuvonic sunt concepute special pentru industria alimentară și a băuturilor, sunt rezistente la umezeală (factor de protecție IP65) și prevăzute pentru funcționare la temperaturi de la 5o C la 40o C.

Prin utilizarea tehnologiei UV în fabricile de producție a băuturilor alcoolice, se obțin rezultate remarcabile în dezinfecția apei, aerului și suprafețelor. Fără substanțe chimice, cu cheltuieli reduse de întreținere și consum scăzut de energie electrică, se mențin caracteristicile organoleptice ale apei și ingredientelor, se reduce la minimum pericolul de contaminare microbiologică a produselor, garantându-se în același timp standarde ridicate de igienă și calitate, pentru siguranța personalului și a consumatorilor.

×