x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Finanţelor a atras, vineri, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi

Ministerul Finanţelor a atras, vineri, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   20:45
Ministerul Finanţelor a atras, vineri, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerul Finanţelor a atras, vineri, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 757 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark cu o maturitate reziduală la 41 de luni, la un randament mediu de 6,27% pe an.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 90 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 92,4 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna ianuarie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,6 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 720 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 6,32 miliarde de lei, este cu 1,795 miliarde de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în decembrie 2023, de 4,525 miliarde de lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

×