x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministru elen: Pieţele financiare folosesc Grecia drept scuză pentru atacarea euro

Ministru elen: Pieţele financiare folosesc Grecia drept scuză pentru atacarea euro

12 Iul 2011   •   18:18

Pietele financiare folosesc Grecia drept scuza pentru a ataca euro si orice ar face autoritatile de la Atena pietele nu vor fi niciodata multumite, a declarat azi ministrul de Finante elen Evangelos Venizelos, care a spus ca tara sa va avea nevoie de o noua transa de ajutor pana pe 15 septembrie.

Venizelos a promis ca Grecia va respecta cu strictete planul de reforma si tintele de venituri, pentru a asigura continuarea finantarii de la Uniunea Europeana si FMI, transmite Reuters.

"Toata lumea stie ca nu Grecia este problema. Grecia este scuza pentru un atac asupra euro", a afirmat Venizelos intr-o conferinta de presa sustinuta la intoarcerea de la reuniunea Eurogroup de la Bruxelles.

Ministrul a spus ca este esential ca bancile elene nu aiba probleme de finantare.

"In mod evident, nu trebuie si nu va fi o problema. Este fundamental, un parametru de baza al discutiilor", a aratat Venizelos.

Grecia are nevoie de un al doilea program international de sustinere financiara, pana la jumatatea lui 2014, intrucat nu poate reveni pe piata financiara in 2012, asa cum era prevazut in planul de 110 miliarde de euro convenit anul trecut.

×
Subiecte în articol: criza grecia moneda euro