x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Finanţelor: Construirea autostrăzii Belgrad-Timişoara este un deziderat major pentru ambele ţări

Ministrul Finanţelor: Construirea autostrăzii Belgrad-Timişoara este un deziderat major pentru ambele ţări

10 Mai 2019   •   10:24
Ministrul Finanţelor: Construirea autostrăzii Belgrad-Timişoara este un deziderat major pentru ambele ţări

Construcţia unei autostrăzi între Belgrad şi Timişoara este un deziderat major şi va creşte calitatea vieţii românilor şi sârbilor, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei.

În marja reuniunii anuale a Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de la Sarajevo, Teodorovici a avut o întrevedere, miercuri, cu prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabic.

Cei doi demnitari au avut o discuţie aplicată privind nevoia construcţiei autostrăzii Belgrad - Timişoara, un deziderat major pentru ambele ţări.

"Realizarea acestui obiectiv va fi un câştig pentru ambele naţiuni. Această arteră va creşte calitatea vieţii românilor şi a sârbilor. De asemenea, pe lângă beneficiile consistente pentru dezvoltarea economică a celor două ţări, această iniţiativă va reprezenta şi un pas important în procesul de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană", a precizat Teodorovici.

În perioada următoare, miniştrii Finanţelor şi Transporturilor din România şi Serbia se vor întâlni pentru a discuta detaliile construcţiei autostrăzii Belgrad - Timişoara.

Autorităţile din cele două ţări discută de mai mulţi ani posibilitatea implementării acestui proiect, care se află momentan în faza de selectare a unei firme pentru realizarea studiului de fezabilitate. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici