x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul francez de Finanţe: Situaţia economiei britanice este "foarte îngrijorătoare"

Ministrul francez de Finanţe: Situaţia economiei britanice este "foarte îngrijorătoare"

16 Dec 2011   •   08:14
Ministrul francez de Finanţe: Situaţia economiei britanice este "foarte îngrijorătoare"

Situatia economica din Marea Britanie este "in prezent foarte ingrijoratoare" si "preferam sa fim francezi mai degraba decat britanici in acest moment pe plan economic", a declarat astazi ministrul francez de Finante Francois Baroin pentru postul de radio Europe 1.

Francois Baroin a reiterat astfel criticile Parisului pe tema economiei britanice care au suscitat reactia Londrei si mania unei bune parti a presei britanice.

"Este adevarat ca situatia economica din Marea Britanie este astazi foarte ingrijoratoare si ca preferam sa fim francezi mai degraba decat britanici in acest moment pe plan economic. Nu vrem sa primim lectii si nici nu dam lectii. Dar am primit cateva", a explicat ministrul, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Ieri, guvernatorul Bancii Frantei Christian Noyer i-a criticat pe britanici, afirmand ca agentiile de rating financiar, care ameninta cu scaderea notei tarilor din zona euro, ar trebui sa aiba in primul rand in vedere situatia din Marea Britanie.

In ceea ce-l priveste, Francois Baroin a apreciat ca Marea Britanie se afla intr-o "situatie economica dificila", cu "un nivel de deficit echivalent cu cel al Greciei" si "un nivel de indatorare echivalent cu al nostru". (V.M.)

×