x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nicolae Ciucă anunță CÂND se vor face primele livrări de gaze naturale din Marea Neagră

Nicolae Ciucă anunță CÂND se vor face primele livrări de gaze naturale din Marea Neagră

15 Apr 2022   •   13:02
Nicolae Ciucă anunță CÂND se vor face primele livrări de gaze naturale din Marea Neagră

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că primele livrări de gaze naturale din Marea Neagră vor începe la jumătatea acestui an. În viitor, România va exploata rezervele de gaze din altă zonă a Mării Negre, dar și din județul Buzău.

Acesta a vorbit despre semnarea, în cadrul coaliției de guvernare, a legii offshore care va debloca investițiile în activitatea de exploatare a gazelor din Marea Neagră și din județul Buzău.

„Începând din acest an vom avea pentru prima dată compania Black Sea Oil Gas livrând, gaze cred că nu mai târziu de jumătatea anului, aproximativ un miliard de metri cubi pe an. Exploatarea în perimetrul Neptun Deep va începe cel mai târziu la finalul anului 2026, începutul anului 2027. În onshore, la mare adâncime, la Caragele în județul Buzău exploatarea va începe la începutul anului 2024”, a explicat premierul.

Noile surse de gaze vor asigura independența față de resursele Federației Rusie, de unde România nu importa direct, și care vor duce la dezvoltarea altor ramuri ale economiei și vor determina o scădere a prețurilor pentru serviciile furnizate populației.

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca gaze Rusia