x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum poți evita noile taxe pentru utilizarea WhatsApp în acest an

Cum poți evita noile taxe pentru utilizarea WhatsApp în acest an

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2024   •   21:15
Cum poți evita noile taxe pentru utilizarea WhatsApp în acest an
Sursa foto: Hepta

Milioane de fani ai WhatsApp se confruntă cu o nouă taxă șocantă în acest an pentru utilizarea aplicației de chat extrem de populară, dar există o modalitate simplă de a o evita dacă acționezi acum. La sfârșitul anului trecut, Google a făcut un anunț important, confirmand că, începând cu începutul anului 2024, toți utilizatorii Android vor vedea backup-urile WhatsApp contând în limita lor totală de stocare în cloud.

În prezent, WhatsApp este complet separat, ceea ce înseamnă că poți păstra mii de mesaje și imagini fără a consuma cota ta de stocare Google - dar asta urmează să se schimbe, scrie Mirror.

„Un avertisment important: backup-urile WhatsApp pe Android vor începe în curând să conteze în limita de stocare în cloud a contului tău Google, similar cu modul în care sunt gestionate backup-urile WhatsApp pe alte platforme mobile," a anunțat Google într-o postare pe blog.

„Această schimbare va începe mai întâi să se implementeze pentru utilizatorii Beta WhatsApp începând din decembrie 2023, apoi treptat pentru toți utilizatorii WhatsApp pe Android începând de la începutul anului viitor."

Google oferă în prezent 15GB de date gratuit, dar imediat ce atingi această limită, va trebui să plătești mai mult.

Așadar, cât te va costa și cum poți evita acest lucru?

Google are o serie de planuri disponibile, inclusiv 100 GB de stocare pentru 2,31 EUR pe lună sau 2,89 EUR pe lună dacă doriți să dublați acest lucru la 200 GB, potrivit sursei citate.

Există, de asemenea, planul suprem de 2TB, care costă 9,28 EUR și este potrivit pentru cei care doresc să păstreze online nenumărate videoclipuri 4K și imagini de înaltă rezoluție stocate în cloud, potrivit DCNews.

Dacă nu vrei să plătești, dar nu vrei să îți pierzi backup-urile WhatsApp, soluția simplă pentru a evita taxele este să te asiguri că cureți orice fișiere vechi, poze și videoclipuri din contul tău Google. Eliberarea spațiului acum va însemna că nu vei fi afectat de penalizare atunci când intră în vigoare noile termene și condiții.

„Backup-urile WhatsApp pe Android vor continua să funcționeze, atâta timp cât ai spațiu disponibil în stocarea contului tău Google. Dacă atingi limita de stocare, va trebui să eliberezi spațiu pentru a putea relua backup-urile prin eliminarea elementelor de care nu ai nevoie," a confirmat Google.

×
Subiecte în articol: whatsapp noi taxe