x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nokia şi-ar putea pierde facilităţile fiscale de la Cluj

Nokia şi-ar putea pierde facilităţile fiscale de la Cluj

11 Apr 2008   •   00:00

Producătorul finlandez de telefoane mobile ar putea pierde facilităţile fiscale din Parcul Industrial Tetarom III deoarece oficialii societăţii iau în calcul mărirea investiţiei de la fabrica din Jucu.



Producătorul finlandez de telefoane mobile ar putea pierde facilităţile fiscale din Parcul Industrial Tetarom III deoarece oficialii societăţii iau în calcul mărirea investiţiei de la fabrica din Jucu.


Potrivit lui Viorel Găvrea, directorul parcului industrial a precizat că la o analiză atentă arată că Nokia va face o investiţie în cheltuieli eligibile mai mare de 50 de milioane de euro, iar în acest caz compania trebuie să se supună reglementărilor europene.

"În acest caz, regulile parcului industrial nu se mai aplică, iar Nokia şi toţi cei implicaţi se supun regulilor Comisiei Europene. Adică trebuie să începem discuţii cu Comisia Europeană care va spune dacă Nokia va avea dreptul să beneficieze de facilităţi oferite de titlul de parc industrial. Investiţia va fi mult mai mare decât s-a anunţat oficial prin contract, 60 de milioane de euro, şi atunci trebuie să mergem la Comisia Europeană”, a precizat Găvrea.


Conform lui, limita maximă pentru ca investitorii să beneficieze de facilităţi este de 50 de milioane de euro, iar investiţia Nokia din parcul Tetarom III va depăşi cu siguranţă această sumă.

"Nu pot spune cât va fi în cazul Nokia la Jucu, dar va depăşi, categoric, 50 de milioane cheltuieli eligibile şi atunci intră alte reguli. Dacă Comisia Europeană decide, Nokia nu va mai beneficia de facilităţile parcului industrial şi va trebuie să plătească toate taxele. Ar putea pierde cele două scutiri oferite, impozitul pe teren şi clădiri, care sunt destul de mari”, a completat directorul Tetarom.

×
Subiecte în articol: economic nokia