x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nokia va profita de pe urma crizei financiare, care va lovi puternic rivalii mai mici

Nokia va profita de pe urma crizei financiare, care va lovi puternic rivalii mai mici

02 Dec 2008   •   00:00

Nokia va avea de câştigat de pe urma crizei financiare, care va afecta serios rivalii mai mici, a declarat directorul general al celui mai mare producător de telefoane mobile la nivel global, Olli-Pekka Kallasvuo, pentru publicaţia germană Die Welt, preluată de Reuters.




“Vom profita de pe urma crizei. Poziţia noastră pe piaţă şi mărimea companiei, puterea de a investi, prezenţa la nivel global şi brandul puternic ne vor ajuta în acest sens”, a arătat oficialul companiei finlandeze.

El a respins, totodată, posibilitatea solicitării unui ajutor de stat pentru Nokia.

Totodată, Olli-Pekka Kallasvuo s-a arătat mulţumit de evoluţia companiei Nokia Siemens Networks, deţinută în parteneriat cu grupul german Siemens, deşi producătorul de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii reduce personalul şi costurile pentru a face faţă condiţiilor de piaţă dificile.

“Sunt chiar mai optimist (cu privire la perspectivele Nokia Siemens Networks) decât la începutul joint-venture-ului”, a spus directorul Nokia.

Nokia este prezentă şi în România, unde deţine o fabrică în apropiere de comuna Jucu, în judeţul Cluj. Această unitate de producţie şi-a început activitatea în luna februarie a acestui an, după o investiţie de 60 de milioane de euro.

La fabrica din Jucu lucrează 1.800 de salariaţi.

(Mediafax)

×
Subiecte în articol: economic nokia