x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nuclearelectrica preia Uzina de Uraniu de la Feldioara

Nuclearelectrica preia Uzina de Uraniu de la Feldioara

18 Noi 2021   •   16:39
 Nuclearelectrica preia Uzina de Uraniu de la Feldioara
Sursa foto: antena1

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Nuclearelectrica preia de la Compania Națională a Uraniului activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E - Sucursala Feldioara.

Uzina de Rafinare E - Sucursala Feldioara poate să desfăşoare activităţi economice independente. Intenţia companiei Nuclearelectrica, în calitate de cumpărător, este de a continua activitatea, respectiv „producerea de pulbere sinterizabilă de dioxid de uraniu (UO2)”.

Uzina de Rafinare E – Sucursala Feldioara a fost construită pentru procesarea concentratului de uraniu din România asigurând, exclusiv, necesarul de materie primă pentru FCN Piteşti. Uzina de Rafinare E - Sucursala Feldioara îndeplineşte toate condiţiile de operaţionalizare, cu respectarea strictă a legislaţiei naţionale, comunitare, precum şi a organismelor internaţionale - Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) / Agenţia de Aprovizionare EURATOM (ASE), anunță Consiliul Concurenței.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că „această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Mediafax

×
Subiecte în articol: nuclearelectrica uraniu feldioara