x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nunta la români. Tinerii se împrumută pentru petreceri fastuoase

Nunta la români. Tinerii se împrumută pentru petreceri fastuoase

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2023   •   19:15
Nunta la români. Tinerii se împrumută pentru petreceri fastuoase
Sursa foto: Hepta

Scumpirea costului vieții dar și dorința de lux pune presiune tot mai mare pe tinerii care au ajuns să se împrumute pentru a-și organiza nunta, cel mai important pas din viața de cuplu.

Multe perechi aleg să se împrumute la bănci pentru a-și organiza ceremonia religioasă și petrecerea cu zeci sau chiar sute de invitați.

Majoritatea oamenilor visează încă din copilărie să aibă o nuntă ca în filme și de care să-și amintească apoi mulți ani și să le povestească nepoților.

Însă nunțile de astăzi pot destabiliza serios veniturile tinerilor căsătoriți, o schimbare radicală față de trecut, când reprezenta un ajutor semnificativ pentru începutul vieții în doi.

"Nunta părinților a fost un eveniment de la care a rezultat un profit de 3.000 de dolari cu care au reușit să achite jumătate din valoarea unei locuințe, iar astăzi, fiica lor are o nuntă care costă circa 40 .000 de dolari, iar speranța lor este ca măcar să-și poată acoperi cheltuielile.

Poziția tinerilor față de nuntă este complet diferită față de modul cum s-au raportat părinții la același eveniment. Specialiștii spun că există un apetit foarte mare pentru nunți fastuoase.

Cu toate acestea, numărul căsătoriilor a scăzut drastic în ultimii ani, însă atunci când se întâmplă, nunțile sunt cu adevărat fastuoase", explică Ioana Erdei,  Income Magazine

×
Subiecte în articol: nunta imprumut