x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ofertă de la Finanţe: Cine îşi plăteşte datoriile i se şterg penalităţile

Ofertă de la Finanţe: Cine îşi plăteşte datoriile i se şterg penalităţile

de Daniela Ivan    |    01 Sep 2011   •   12:19
Ofertă de la Finanţe: Cine îşi plăteşte datoriile i se şterg penalităţile

Cine isi achita datoriile catre Fisc pana la 31 decembrie va fi scutit de penalitati. Este valabil atat pentru firme, cat si pentru persoanele fizice, a declarat ministrul Finantelor, Gheoghe Ialomitianu. Acesta a precizat ca facilitatea nu se aplica si pentru persoanele care au datorii la bugetele locale, cum ar fi neplata impozitelor pe cladiri, masini, terenuri etc.

Guvernul a aprobat miercuri noi reglementari fiscale, prin care anuleaza penalitatile firmelor care isi platesc datoriile fata de stat pana la 31 decembrie. De asemenea, vor fi reduse la jumatate penalitatile acelor contribuabili care vor plati obligatiile catre buget in primul semestru din 2012.

Potrivit ministrului Finantelor, un numar de 330.000 de contribuabili - firme si persoane fizice - inregistreaza datorii in valoare totala de 17 miliarde de lei, la care se adauga penalitati de 2,5 miliarde de lei.

Obligatiile fiscale datorate statului de catre firme vor fi stinse in functie de vechime, iar principalul va achitat anterior platii penalitatilor si majorarilor de intarziere, a declarat joi ministrul Finantelor Publice Gheorghe Ialomitianu.

"Pana acum obligatiile de plata se stingeau in functie de vechime, concomitent cu majorarile de intarziere si penalitatile. Acum vor fi stinse mai intai obligatiile, apoi majorarile si penalitatile. Nu avem ca scop sa maximizam incasarile din majorari si penalitati", a spus Ialomitianu.

El a spus ca o alta modificare prevede ca in certificatul fiscal sa fie cuprinse si creantele pe care contribuabilii le au fata de institutiile publice, nu numai obligatiile de plata, pentru a sprijini astfel firmele la licitatii.

×