x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Oficial, Grecia are cel mai nasol rating de pe planeta. Urmează falimentul

Oficial, Grecia are cel mai nasol rating de pe planeta. Urmează falimentul

de Daniel Ionaşcu    |    25 Iul 2011   •   12:12

Agentia de rating Moody's a taiat din nou ratingul Greciei, care a ajuns sa detina cel mai prost calificativ de pe fata planetei. Moody's a avertizat ca este doar o problema de timp pana cand va decreta falimentul tarii, din moment ce detinatorii de obligatiuni vor participa la salvarea sa intr-un plan orchestrat de Uniunea Europeana (UE).

“Programul anuntat de UE impreuna cu declaratia Institute of International Finance implica faptul ca probabilitatea unei schimb fortat de obligatiuni, deci o intrare in incapacitate de plata pe titlurile de stat grecesti, este virtual de 100%', a anuntat Moody's intr-un comunicat citat de Reuters.

Totusi, spre deosebire de Fitch, care a anuntat ca va muta Grecia la ratinguri mai bune imediat ce investitorii privati vor rostogoli sau taia din datoriile statului balcanic, Moody's a anuntat ca nu poate estima cand va schimba ratingul sau tn ce fel.

“Totul depinde de cat de rapid are loc acest schimb de obligatiuni', a declarat Alastair Wilson, managing director la Moody's pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

UE a anuntat reducerea dobanzilor percepute, plus un al doilea pachet de salvare, in valoare de 109 miliarde de euro pentru Grecia. La acesta se vor adauga 50 de miliarde de euro de la investitorii privati.

×