x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie OMV vinde actiunile Rompetrol si investeste in Petrom

OMV vinde actiunile Rompetrol si investeste in Petrom

06 Apr 2005   •   00:00

Grupul austriac OMV a vandut Rompetrol pachetul de 25,1% din actiunile pe care le detinea la aceasta societate.



  • de ADRIAN N. IONESCU

  • AFACERE. Wolfgang Ruttenstorfer baga bani in Petrom
    Tranzactia a fost facuta conform obligatiei asumate in vederea autorizarii, de catre Consiliul Concurentei, a preluarii Petrom. Reprezentantii celor doua companii au refuzat sa confirme valoarea tranzactiei de circa 50 de milioane de euro, care s-a vehiculat in mediile de specialitate.

    Pe de alta parte, OMV, actionarul majoritar al Petrom, va dezvolta activitatea de explorare si distributie a gazelor naturale, inclusiv prin realizarea unui depozit subteran, "obiective care, desigur, se vor incadra in proiectul magistralei de gaze Nabucco", a anuntat, ieri, Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele CA al Petrom. Ruttenstorfer a spus ca se analizeaza inca localizarea depozitului, dar reprezentantii Petrom nu au putut preciza nivelul investitiilor destinate sectorului gaze naturale.

    INVESTITII. Pana in anul 2008, totalul investitiilor Petrom va depasi un miliard de euro, anul acesta fiind alocate 200 de milioane de euro in exploatare si productie in general si alte 200 de milioane de euro in rafinare si marketing. Din cele peste 600 de benzinarii, atentia se va indrepta spre 300 dintre acestea, de tip "premium", oficialii companiei amanand precizarile privind soarta celorlalte.

    ×
    Subiecte în articol: economic petrom