x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Cel mai bun portofel (crypto wallet) hardware: Așa stochezi Bitcoin, Ethereum și Elrond în siguranță!

(P) Cel mai bun portofel (crypto wallet) hardware: Așa stochezi Bitcoin, Ethereum și Elrond în siguranță!

21 Iun 2022   •   20:27
(P) Cel mai bun portofel (crypto wallet) hardware: Așa stochezi Bitcoin, Ethereum și Elrond în siguranță!

​​​​​​​Află cum stochezi Bitcoin, Ethereum, Elrond și alte criptomonede în siguranță, evitând posibilitatea ca fondurile tale să fie furate, folosind un Hardware Wallet 100% securizat de la Ledger.

Ledger este cel mai reprezentativ producător de portofele crypto hardware, care sunt concepute special pentru a stoca și facilita tranzacționarea în deplină siguranță a criptomonedelor și NFT-urilor. Cele mai cunoscute sunt modelele Nano S și Nano X, care suportă peste 5.500 de token-uri de pe 27 de blockchain-uri, cum ar fi Bitcoin, Ethereum sau Elrond.

Un Seed Phrase reprezintă o combinație unică de (12 sau 24) cuvinte generate de un Blockchain pentru a securiza fiecare cont de tip Wallet. Această parolă, care mai este cunoscută și sub numele de Backup Recovery Phrase este cheia privată cu care ORICINE poate accesa fondurile crypto asociate cu respectivul wallet. Principalul scop al unui portofel Ledger este să păstreze Seed Phrase-urile utilizatorului în siguranță și în același timp, să-i permită acestuia să folosească contul în viața de zi cu zi.

De ce un Hardware Wallet este mult mai sigur decât o aplicație Wallet

O aplicație de tip Wallet, care este cunoscută sub numele de Hot Wallet, stochează cheia privată pe un computer, smartphone sau pe o tabletă. Acestea sunt vulnerabile în fața unor atacuri de fiecare dată când dispozitivul respectiv este conectat la internet.

Deși toate tranzacțiile sunt încă efectuate pe blockchain, un portofel hardware pentru crypto, cum este Ledger, stochează cheile private pe un dispozitiv criptografic securizat, care nu este conectat la internet; pentru a autoriza o tranzacție, utilizatorul trebuie să tasteze manual codul PIN pe Ledger. Prin urmare, deținătorul unui Ledger nu riscă să-și piardă fondurile, dacă cineva îi hackuiește sau fură laptopul sau telefonul.

Nu pierzi fondurile nici dacă Ledger-ul este pierdut, înstrăinat sau distrus

Atunci când îți configurezi pentru prima dată un Ledger, prin intermediul aplicației Ledger Live, dispozitivul va genera un Recovery Phrase format din 24 de cuvinte, pe care trebuie să-l păstrezi într-un loc sigur. Dacă îți cumperi un nou portofel Ledger de pe site-ul oficial, vei putea să restaurezi toate wallet-urile salvate în vechiul dispozitiv folosind fraza formată din 24 de cuvinte, alegând opțiunea Restore Wallet în pagina de configurare a aplicației Ledger Live.

Având în vedere faptul că, token-urile și NFT-urile tale sunt stocate pe Blockchain și nu pe Ledger, șansele ca fondurile tale să fie furate sunt aproape inexistente, mai ales dacă ai setat un PIN format din cel puțin 6 cifre, întrucât dispozitivul va șterge toate cheile private stocate după introducerea codului PIN greșit de 3 ori.

Cum poți evita să pierzi Bitcoin și alte cryptos în caz de calamitate

 

Un deținător de crypto care dispune de un portofoliu generos tinde să aibă cel puțin două portofele hardware: unul, pe care îl folosește în mod regulat și un altul, pe care îl ține într-un seif. Totuși, aceste dispozitive nu sunt rezistente la apă, foc sau la impact. Prin urmare, cei de la Ledger au proiectat și anumite soluții complementare.

The Billfodl este o tăbliță din oțel în care se vor introduce mici plăcuțe pentru a salva cele 24 de cuvinte care formează cheia privată.

Cryptosteel Capsule Solo este un produs realizat tot din oțel, dar este ceva mai sigur, în sensul că stochează plăcuțe metalice cu cheia privată într-o capsulă care se închide ermetic.

Cel mai indestructibil produs al celor de la Ledger este CryptoTag Zeus: acesta vine cu o tăbliță de titan, de 6 mm grosime, care rezistă la apă, la foc, la coroziune, la hackeri și la gloanțe, pe care utilizatorul o va marca cu ajutorul unui instrument special de găurit (care este inclus în kit), folosind un limbaj codat, pe care îl va primi odată cu produsul.

 

crypto

Nu este recomandabil să cumperi un portofel hardware pentru crypto la mâna a doua sau din surse îndoielnice. Au existat cazuri de persoane care au cumpărat dispozitive de acest gen de pe eBay și apoi au fost delapidați. Hackerii se pot ascunde chiar și în spatele unei societăți comerciale pentru a pune la cale o astfel de operațiune.

Din acest motiv, nu este bine să te grăbești și nici să te bucuri că vei economisi câțiva lei, ci este de preferat să comanzi un Ledger numai de pe site-ul oficial al producătorului, chiar dacă va trebui să aștepți până la două luni pentru a-l primi.

Vezi cele mai sigure wallet-uri Ledger!

 

×