x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Creditul de nevoi personale - cea mai bună opțiune financiară pentru a face cadouri

(P) Creditul de nevoi personale - cea mai bună opțiune financiară pentru a face cadouri

24 Noi 2023   •   18:38
(P) Creditul de nevoi personale - cea mai bună opțiune financiară pentru a face cadouri

Cadourile făcute celor dragi sunt mici gesturi prin care îți arăți afecțiunea și aprecierea. Fie că vorbim de zile de naștere ale partenerului de viață sau ale copiilor, sărbători importante din an, precum Crăciunul sau un succes obținut de cea mai bună prietenă, creditul de nevoi personale te poate ajuta să le faci o bucurie persoanelor pe care le iubești.

Acest tip de împrumut reprezintă o opțiune financiară avantajoasă și în general se poate accesa în condiții simple, fără prea multe documente și cu aprobare rapidă, chiar în aceeași zi de la semnarea contractului de creditare.

Iată ce trebuie să știi despre creditul de nevoi personale:

Câte luni trebuie să ai lucrate pentru un credit de nevoi personale?

Fie că apelezi la un credit oferit de un IFN sau la unul bancar, în ambele situații ți se va cere să dovedești că înregistrezi un venit lunar stabil. La creditele de nevoi personale oferite de instituții financiare nebancare, condițiile de eligibilitate sunt de obicei mai relaxare decât în cazul băncilor. Aceste împrumuturi se acordă în baza buletinului și a fluturașului de salariu. Pentru a fi eligibil, de obicei este necesar să ai contract de muncă de cel puțin 6 luni. La IFN-ul Birou Credite Rapide, de exemplu, instituție înregistrată la Banca Națională a României, există soluții de creditare special create pentru sectorul bugetar. Așadar, dacă lucrezi în sectorul public, ai nevoie de doar 3 luni de vechime în muncă. Vei putea accesa un credit de nevoi personale pentru funcționari publici, personal medical, profesori, învățători și personal din învățământ, salariați la Poliție, ISU, Armată sau Jandarmerie. Solicită o ofertă personalizată în funcție de categoria profesională din care faci parte.

De ce este avantajos un credit de nevoi personale?

Un credit de nevoi personale eficient devine soluția pentru cheltuieli neprevăzute, pentru investiții, pentru a renova locuința sau pentru a face cadouri celor dragi. Nu există restricții în utilizarea banilor împrumutați și nici nu trebuie să justifici modul de cheltuire a lor.

De asemenea, cel mai bun credit de nevoi personale în prezent este cel care se aprobă rapid, astfel încât să poți folosi banii cât mai repede. Împrumuturile nebancare se acordă în aceeași zi de la solicitare, suma fiind virată în contul bancar al solicitantului imediat după semnarea contractului de creditare. Mai mult, IFN-urile acordă credite de nevoi personale și celor care au istoric negativ de plată și sunt înscriși în Biroul de Credite sau care au poprire pe salarii.

În ceea ce privește rambursarea, aceasta se face în general sub formă de rate fixe, astfel încât să știi exact cât ai de plată lunar și pe ce perioadă. Ai grijă la comisioanele aplicate, verifică să nu fie percepute taxe pentru administrare sau în cazul în care alegi să achiți mai devreme creditul de nevoi personale.

Cine poate accesa creditul de nevoi personale rapide?

La Biroul de Credite Rapide, una dintre instituțiile nebancare din România, poți aplica pentru împrumut și dacă ai istoric negativ. Unul dintre cele mai avantajoase credite de nevoi personale sunt cele destinate bugetarilor. Astfel, poți accesa împrumutul în condiții financiare avantajoase dacă ești angajat în sistemul de stat, ești pensionar sau activezi în sectorul privat. Pentru a îndeplini condițiile de eligibilitate impuse trebuie să ai peste 18 ani și să înregistrezi un venit lunar stabil, pe care să-l poți dovedi printr-un fluturaș de salariu, talon de pensie sau extras de cont unde îți primești remunerația.

Fie că vrei să faci cadouri celor dragi de Sărbători sau cu o ocazie specială ori să rezolvi o problemă financiară urgentă, creditul de nevoi personale îți stă la dispoziție. Se accesează ușor, cu un minimum de documente, și are marele avantaj al banilor primiți în cel mai scurt timp.

 

×