x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petrom a pierdut 1,2 miliarde de lei din valoarea de piaţă în ultima săptămână

Petrom a pierdut 1,2 miliarde de lei din valoarea de piaţă în ultima săptămână

10 Feb 2022   •   19:30
Petrom a pierdut 1,2 miliarde de lei din valoarea de piaţă în ultima săptămână

Cu 4% au scăzut acţiunile Petrom (SNP) în ultima săptămână, din 2 februarie 2022 şi până pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri după-amiază, în pofida unor rezultate financiare în creştere pentru 2021 anunţate de companie în această perioadă de timp.

Cel mai probabil declinul acţiunilor a venit pe fondul unei pre­siuni de marcare de profituri şi a unui inter­val de timp scurt (10 zile) de la vânzarea unui pachet din partea Fondului Proprietatea şi până la publicarea rezultatelor financiare.

„Consider că investitorii se concen­trează mai mult pe influenţele externe decât pe rezultatele financiare şi strategia de dezvoltare a OMV Petrom“, spune un broker.

În ultima săptămână, în care investitorii au avut de analizat rezultatele financiare pentru 2021 cât şi propunerea de dividende cu un randament de 7%, şi într-o Bursă în general liniştită cu doar câteva alte rezultate publicate, Petrom a pierdut 1,2 miliarde de lei din capitalizare, scrie Mediafax

Spre comparaţie, indicele principal BET a scăzut cu 0,1% în timp ce bursele europene analizează la rândul lor rezultate financiare. Pe de altă parte petrolul Brent a urcat cu 1,6%.

 

×
Subiecte în articol: petrom