x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petrom vrea să cumpere energie electrică

Petrom vrea să cumpere energie electrică

16 Ian 2008   •   00:00

13:16 • Petrom va organiza o licitaţie pentru achiziţionarea a 2,3 TWh de energie electrică, cât este necesarul diviziei de explorare şi producţie pentru următorii doi ani. Contractul de achiziţie a energiei va începe de la 1 aprilie.



Petrom va organiza o licitaţie pentru achiziţionarea a 2,3 TWh de energie electrică, cât este necesarul diviziei de explorare şi producţie pentru următorii doi ani. Contractul de achiziţie a energiei va începe de la 1 aprilie.

Furnizorii interesaţi trebuie să depună ofertele până la 28 ianuarie. Actualul furnizor al Petrom este Energy Holding, cu care Petrom a semnat un contract în urmă cu aproape doi ani.

Divizia de explorare şi producţie are cinci sucursale împărţite pe 16 regiuni pe teritoriul României. Consumul anual de electricitate este de 1,15 TWh, circa 1,8% din consumul total al ţării noastre. Petrom a anunţat anul trecut că va construi o centrală pe gaz cu o capacitate instalată de 860 MW, pe platforma rafinăriei Petrobrazi. Centrala va furniza energie din 2010.  

×
Subiecte în articol: economic