x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piaţa auto din China, cea mai mare din lume, a înregistrat o scădere a vânzărilor de 14,6%

Piaţa auto din China, cea mai mare din lume, a înregistrat o scădere a vânzărilor de 14,6%

13 Mai 2019   •   13:26
Piaţa auto din China, cea mai mare din lume, a înregistrat o scădere a vânzărilor de 14,6%

Piaţa auto chineză - cea mai mare din lume - a înregistrat în aprilie o scădere a vânzărilor de 14,6%, a zecea lună consecutivă de declin, după un recul de 5,2% în martie şi 14% în februarie, arată datele publicate luni de Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM), transmite Reuters.
Luna trecută, s-au livrat în China 1,98 milioane de vehicule. În schimb vânzările de automobile electrice şi hibride, sprijinite de subvenţiile oferite de autorităţile de la Beijing, au urcat cu 18,1%, la 97.000 unităţi.
În timp ce pe ansamblul pieţei auto chineze se înregistrează scăderi în fiecare lună, Toyota Motor Corp a raportat în aprilie un avans de aproximativ 20%, datorită succesului unor restilizate, cum ar fi modelele brandurilor Toyota şi Lexus.
În schimb, SAIC Motor, partenerul chinez al companiilor auto Volkswagen şi General Motors, a raportat luna trecută un declin de 16,8%.
Ceea ce se întâmplă în China nu este decât o reflectare a situaţiei la nivel mondial, unde creşterea preţurilor, tensiunile politice, scăderea apetitului pentru automobilele diesel şi noile servicii de car-sharing încep să reducă cererea de automobile pe pieţe precum Marea Britanie şi SUA. În condiţiile în care şi ultima mare speranţă, China, începe să dea semne de scădere a vânzărilor, industria auto mondială ar putea fi deja în recesiune, avertizează analiştii. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: piata auto china