x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Plati in numerar, 100 milioane lei

Plati in numerar, 100 milioane lei

04 Oct 2004   •   00:00

A intrat in vigoare ordonanta referitoare la modificarea plafonului zilnic maxim de plati in numerar catre persoane juridice la 100 de milioane de lei.

VLAD MATEI

OCHII LA CASIERIE. Plafonul platilor in numerar catre o singura persoana juridica a fost stabilit la maximum 50 de milioane de lei. Acelasi act normativ interzice platile fragmentate in numerar catre furnizorii de materii prime, materiale, semifabricate, produse finite, obiecte de inventar, prestari servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 50 de milioane de lei. De asemenea, sumele din casieriile firmelor trebuie sa fie sub plafonul zilnic de 50 de milioane de lei, admitandu-se depasirea acestuia doar cu sumele aferente platii salariilor si a altor drepturi de personal, precum si in cazul unor operatiuni cu persoane fizice pentru o perioada de maximum 3 zile de la data prevazuta pentru plata.

SANCTIUNI. Efectuarea de plati sau de incasari in numerar intre persoane juridice peste plafonul prevazut legal constituie contraventie si se sanctioneaza cu confiscarea sumei ce depaseste limita admisa si cu amenda intre 50 de milioane de lei si 100 de milioane de lei. Nerespectarea plafonului maxim din casierii se sanctioneaza cu amenzi intre 25 de milioane de lei si 50 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: economic milioane