x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pogea promite subvenţii fermierilor după leşinul vacii

Pogea promite subvenţii fermierilor după leşinul vacii

10 Iun 2009   •   00:00

Ministerul Finanţelor Publice analizează posibilitatea acordării unui sprijin financiar crescătorilor de vaci pentru achiziţionarea de unităţi de procesare, a declarat Gheorghe Pogea, ministrul de resort



Declaraţia lui Pogea a venit după ce, în urma unei altercaţii la mitingul din faţa Finanţelor, o vacă adusă de crescătorii de bovine a leşinat şi a trebuit stropită cu apă şi ridicată de fermieri de jos.

Pogea a spus că solicitarea fermierilor este analizată, astfel înc~t să nu fie considerată ajutor de stat. Datele prezentate de ministru arată că anual sunt procesate 1,1 milioane tone de lapte, iar capacitatea totală de procesare este de 12 milioane de tone.

Totodată, Gheorghe Pogea a adăugat că Ministerul Finanţelor şi-a luat angajamentul faţă de fermieri că întreaga sumă, de 1,828 miliarde lei, aferentă plăţilor directe, va fi acordată până la sfârşitul acestei luni.

În plus, ministrul finanţelor a declarat că fermierii i-au solicitat o analiză a legislaţiei privind subvenţia pe cap de animal, motivând că mulţi fermieri care în realitate nu mai deţin animale încă primesc subvenţii.

Aproximativ 1.200 de fermieri din 25 de judeţe au protestat, miercuri, în faţa Guvernului, cerând alocarea de subvenţii compensatorii şi verificarea calităţii laptelui care intră în România.

×
Subiecte în articol: economic