x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Polonia împrumută FMI cu şase miliarde de euro

Polonia împrumută FMI cu şase miliarde de euro

19 Dec 2011   •   12:07
Polonia împrumută FMI cu şase miliarde de euro

Ministrul polonez de Finante a anuntat, astazi, ca tara sa intentioneaza sa imprumute aproximativ sase miliarde de euro catre Fondul Monetar International, pentru a creste capacitatea institutiei internationale de a veni in ajutorul tarilor indatorate din zona euro.

Jacek Rostowski a spus ca fondurile vor veni din rezervele Bancii Nationale a Poloniei, anunta AP, citata de Agerpres. Banii vor fi eliberati intr-o serie de transe in functie de nevoile FMI, insa platile ar urma sa se se opreasca automat daca situatia economica a Poloniei se va inrautati.

Declaratiile lui Jacek Rostowski vin dupa ce la summitul european de la inceputul acestei luni liderii UE au convenit sa sporeasca rezervele FMI cu pana la 200 de miliarde de euro.

Saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu a declarat ca, in momentul de fata, nu se pune problema ca Romania sa contribuie la fondurile de interventie ale FMI pentru salvarea tarilor cu probleme din zona euro, insa tara noastra nu este lipsita de capacitatea de a contribui, existand posibilitatea folosirii rezervei BNR.

×