x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Portul Tulcea va fi modernizat prin investiţii de 40 de milioane de euro

Portul Tulcea va fi modernizat prin investiţii de 40 de milioane de euro

14 Mai 2019   •   15:18
Portul Tulcea va fi modernizat prin investiţii de 40 de milioane de euro
Sursa foto: wimedia commons

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu, au semnat, marţi, contractul de finanţare pentru modernizarea Portului Tulcea. Contractul are o valoare de circa 40 de milioane de euro, sumă care va fi finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, şi vizează reabilitarea a şase tronsoane cu o lungime totală de 1.510 metri de pe faleza oraşului Tulcea. 

„Astăzi intrăm în linie dreaptă, semnăm contractul de finanţare. Sunt convins că în perioada imediat următoare, CJ va lansa şi partea de execuţie”, a declarat ministrul Răzvan Cuc. Totodată, ministrul Transporturilor a menţionat că documentaţiile necesare lucrărilor de modernizare a drumurilor Tulcea-Brăila şi Tulcea-Constanţa au fost făcute publice şi că termenul de depunere a ofertelor este 20 mai. Referindu-se la podul peste Dunăre care se construieşte între judeţele Tulcea şi Brăila, ministrul Răzvan Cuc a afirmat că cererea de finanţare va fi transmisă Comisiei Europene până pe data de 15 iunie. „Termenul de transmitere pe care organismul intermediar şi l-a asumat era 30 septembrie, dar noi vom devansa acest termen, pentru că s-a lucrat intens”, a mai spus Cuc. 

Portul Tulcea va trece prin lucrări masive de modernizare în următorii ani. Primul pas spre această investiţie a fost făcut anul trecut, când autorităţile au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor pentru o investiţie estimată la aproximativ 180 de milioane de lei, fonduri prealocate prin Instrumentul Teritorial de Investiţii „Delta Dunării”, ce vizează inclusiv zona de promenadă de pe faleză. Lucrările vor demara anul acesta şi vor dura 36 de luni. După investiţia în podul peste Dunăre în zona Brăila, modernizarea falezei din Tulcea este a doua mare investiţie finanţată prin ITI „Delta Dunării”.

×
Subiecte în articol: Răzvan Cuc