x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Primarul Traian Basescu i-a blocat pe constructori

Primarul Traian Basescu i-a blocat pe constructori

23 Sep 2004   •   00:00

Micii constructori bucuresteni se plang ca vor da faliment din cauza taxelor aberante impuse de primarul general, Traian Basescu.

DANIELA IVAN

"Am pierdut 2 milioane de euro, intr-o luna si jumatate", spune Vasile Turcu, presedintele Romconstruct. El adauga ca pentru ca o betoniera sa mearga pe timp de zi in Centrul Capitalei trebuie sa plateasca 16 milioane de lei/zi. "Costul betonului este de 20 de milioane, iar al transportului atinge 19 milioane de lei. Ma costa lunar 3,7 miliarde de lei, asa ca voi da in judecata Primaria si voi cere despagubiri", a declarat Turcu, cu ocazia inaugurarii unei noi statii de betoane.

PIERDERI. Decizia de a lucra noaptea si mai nou de a plati bani pentru a circula ziua a blocat activitatea firmelor de constructii. "Lucram la 10% din contractele pe care le avem", spune patronul Romconstruct. El adauga ca inregistreaza pierderi de 30% fata de planul de afaceri si spune ca toata aceasta masura va duce la dublarea pretului la beton.

EFECTE. Vasile Turcu este si vicepresedinte al patronatului firmelor mici si mijlocii (CNIPMMR) si in aceasta calitate s-a adresat ministrului de Finante, Mihai Tanasescu, si reprezentantului PUR, Ioan Codrut Seres (foto). "Daca reprezentantul unei aliante de dreapta gandeste asa, noi votam cu PSD + PUR", a declarat vicepresedintele CNIPMMR. El a cerut celor doi oameni politici sa-i ajute pe cei 120 de constructori bucuresteni. Tanasescu a fost de acord sa caute o rezolvare deoarece "sunt afectati mii si mii de oameni". La randul sau, Seres a opinat: "Degeaba ne-am luptat pentru stimularea firmelor mici, degeaba ne-am luptat pentru neimpozitarea profitului reinvestit daca toate sunt reduse la zero printr-o decizie aberanta a Consiliului local". Dupa cum se stie, de anul viitor, firmele mici si mijlocii vor beneficia de programe in valoare de 0,2% din PIB si de deducerea cheltuielilor cu profitul reinvestit.

×
Subiecte în articol: economic