x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prisma Town ajunge parc IT

Prisma Town ajunge parc IT

15 Oct 2004   •   00:00

AVAS va prelua creanta neperformanta apartinand Bancii Romane de Dezvoltare (BRD) asupra societatii Prisma Town, iar complexul ar putea fi transferat Ministerului Comunicatiilor si transformat intr-un parc IT.

CATALIN BUDESCU

CREANTA. Masura rezida ca urmare a unei creante de 8,8 milioane dolari pe care BRD o detine asupra acesteia, garantata cu bunuri mobile si imobile. Astfel, "intrucat debitoarea a achitat numai o suma de circa 708.912 dolari, din care ultima plata a fost facuta la inceputul lunii ianuarie a anului 2003, BRD a introdus cererea de deschidere a procedurii de reorganizare judiciara si faliment a debitoarei", a precizat AVAS. In functie de stadiul acestei proceduri, AVAS are posibilitatea fie sa efectueze conversia creantei in actiuni, fie sa adjudece bunurile aferente garantiilor.

TRANSFER. Pachetul de actiuni care ar rezulta din conversie poate fi transferat printr-o hotarare de guvern catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), in vederea constituirii unui parc industrial IT, bazat pe asocierea dintre minister si agentii economici interesati. In cazul adjudecarii bunurilor aferente garantiilor in cadrul procedurii de faliment a societatii Prisma Town urmeaza ca acestea sa fie transferate in mod similar catre MCTI. Cel mai mare actionar al Prisma, cu 30%, este cunoscutul om de afaceri Cristian Tantareanu. Centrul Comercial Prisma a fost in voga mai ales pana in anul 1995, atunci cand in tara noastra au inceput sa investeasca marile lanturi comerciale europene.

PRINCIPALUL ACTIONAR

La inceputul anilor ’90, Tantareanu a cumparat sute de hectare de teren in zona Corbeanca, o comuna de langa Bucuresti, unde a inceput sa construiasca mai tarziu un cartier luxos de vile, cunoscut astazi sub denumirea de Paradisul Verde. Proiectul cuprinde 1.000 de vile. Pretul unei astfel de case variaza intre 100.000 si 500.000 dolari. Conform Capital, omul de afaceri are o avere estimata la circa 50 milioane dolari si detine doua companii: API, o societate de constructii, cu care a pornit in 1990 ca afacere de familie si complexul comercial Prisma, unde detine 30% din actiuni. Pe langa activele din Paradisul Verde, familia Tantareanu este proprietara unei case somptuoase, construita la Corbeanca.

×
Subiecte în articol: economic