x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Program - Bani pentru afacerile de la zero ale tinerilor

Program - Bani pentru afacerile de la zero ale tinerilor

de Daniela Ivan    |    08 Iul 2008   •   00:00

Tinerii pot beneficia de şase milioane de lei drept alocaţii financiare nerambursabile pentru a-şi dezvolta o afacere, potrivit unui ordin al Ministerului pentru IMM.

Tinerii pot beneficia de şase milioane de lei drept alocaţii financiare nerambursabile pentru a-şi dezvolta o afacere, potrivit unui ordin al Ministerului pentru IMM. Pot aplica pentru fonduri persoanele fizice, societăţile comerciale, dar şi asociaţiile familiale. Persoanele fizice trebuie să aibă între 18 şi 35 de ani, iar firmele nu trebuie să fie înregistrate cu datorii la buget. Se acordă ajutor nerambursabil maximum 50% din valoarea investiţiei, dar nu mai mult de 60.000 de lei. Contribuţiile în natură nu sînt acceptate. Banii pot fi investiţi doar în achiziţii de echipamente.

condiŢii. Cumpărarea de autoturisme nu se finanţează, după cum nu se acceptă nici folosirea sumei pentru rambursarea altor împrumuturi. Beneficiarii trebuie să menţină investiţia minimum trei ani. Solicitanţii trebuie să completeze formularul aflat pe site-ul mimmc.ro. Programul va demara la 17 iulie, iar perioada de înregistrare se va încheia la 22 iulie.

×
Subiecte în articol: economic