x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Programul „Tineri la țară”: ultima lună, punctaj minim

Programul „Tineri la țară”: ultima lună, punctaj minim

de Dan Straut    |    16 Sep 2020   •   11:25
Programul „Tineri la țară”: ultima lună, punctaj minim

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește până în data de 15 octombrie 2020 solicitări de finanțare prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020). Pragul de calitate pentru primirea proiectelor, începând cu 16 septembrie, este de 25 de puncte, după ce, în luna anterioară, acest prag fusese de 85 de puncte.

Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole. Dimensiunea exploatației agricole se poate calcula și prin noua aplicație pusă la dispoziția publicului pe pagina de internet a AFIR - afir.info.

 

Mai sunt 38 mil. euro disponibile

 

Până în prezent, au fost depuse 116 proiecte în valoare de peste 4,8 milioane de euro. „Din totalul de 43 de milioane de euro alocate pentru finanțare în această sesiune, tinerii fermieri mai au la dispoziție 38,19 milioane de euro, din care 19,9 milioane de euro sunt alocați tinerilor din diaspora”, menționează AFIR. Situația proiectelor depuse la zi, în timp real, precum și a disponibilului de fonduri poate fi urmărită pe site-ul AFIR, accesând opțiunea Contor Disponibil. (D.S.)

 

Solicitantul finanțării trebuie să aibă vârsta de până la 40 de ani (inclusiv cu o zi înainte de a împlini 41 de ani) la momentul depunerii cererii.

 

Tinerii primesc 75% din banii de la UE în momentul instalării ca șefi de fermă

×