x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiect de creditare:BNR a discutat cu bancherii

Proiect de creditare:BNR a discutat cu bancherii

de Daniela Ivan    |    23 Iul 2008   •   00:00

Reprezentanţii băncilor comerciale s-au întîlnit ieri cu prim-viceguvernatorul Florin Georgescu pentru a discuta proiectul-regulament privind limitarea riscului de creditare la împrumuturile destinate populaţiei

Reprezentanţii băncilor comerciale s-au întîlnit ieri cu prim-viceguvernatorul Florin Georgescu pentru a discuta proiectul-regulament privind limitarea riscului de creditare la împrumuturile destinate populaţiei. BNR a susţinut în discuţiile cu bancherii necesitatea unei transparenţe sporite la acordarea creditelor pentru populaţie şi limitarea expunerii clienţilor persoane fizice, astfel încît aceasta să fie suportabilă şi în condiţii de şocuri, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

"Avînd în vedere scumpirea banilor la nivel global, concomitent cu ieftinerea activelor, precum şi creşterile preţurilor la petrol şi a inflaţiei la nivel mondial, sînt necesare măsuri speciale. Aplicarea stress-testing-urilor trebuie să fie adoptată de bănci şi pe baza acestora să se ajusteze gradul de îndatorare a clienţilor, acesta a fost mesajul băncii centrale", a afirmat Vasilescu. Dezbaterea publică pe tema noului regulament privind limitarea riscului de creditare la împrumuturile destinate populaţiei se va încheia la 31 iulie, iar forma finală a proiectului va fi supusă aprobării Consiliului de Administraţie al BNR în prima parte a lunii august.

×
Subiecte în articol: economic